Новини

Левски София отпадна на 1/2-финал за купата

Мъжкият ни отбор приключи участието си в турнира за купата на България. "Сините" отстъпиха с 0:3 в полуфиналите пред домакина на турнира "Хебър" (Пазарджик).

Нашите момчета не успяха да противодейсват на мощния сервис на съперника, който записа цели 12 директни точни на този елемент. Над всички бе Александър Ляфтов, който още в самото начало прати тима ни в нокдаун от линията за изпълнение за начален удар. Посрещачът на домакините записа 8 аса, а след мача призна, че за първи път прави толкова точки от сервис в кариерата си.

Играещият старши треньор Владимир Николов започна титуляр, но не успя да се представи на желаното от него ниво. Заменилият го капитан Смилен Мляков също не успя да внесе свежест в атака и двамата завършиха с общо 6 точки в нападение. След края на двубоя Николов призна, че е допуснал стратегическа грешка за турнира.
„Спортно-техническата причина за загубата е, че не успяхме да оставим в игра сервиса на "Хебър". Те направиха 12 директни точки от сервис, за мен са повече, тъй като аз имам предвид и тези сервиси, при които топката се връща в тяхното поле. Така е много трудно, направо невъзможно да се играе. Другата причина е стратегическа. Взех грешно решение за турнира. Имах идея Смилен да играе в първия мач, аз - във втория, а той – евентуално в третия. Днес нито аз, нито той издържахме, което е проблем. Просто играхме без диагонал“, каза Николов пред Диема спорт.

„Продължаваме да работим за предстоящите мачове в първенството и се надяваме да повишим нивото си на игра, за да бъдем конкурентни на водещите отбори“ добави наставникът на "Левски София".
"Хебър" ще спори за първото място с носителя на купата "Нефтохимик 2010", който се справи 3:0 с "Добруджа 07". Мачът е в неделя от 18,30 ч.

Покажи всички публикации