Новини

Христо Цветанов си идва в Левски за прощален сезон

Един от най-добрите български състезатели на поста център през последните близо две десетилетия - Христо Цветанов, се завръща в "Левски". 42-годишният ветеран ще изиграе един последен сезон за клуба, от който на практика потегли към големия волейбол. Бившият национал ще изпълнява ролята и на асистент на старши треньора Андрей Жеков. 

През последните няколко сезона Цветанов носи екипа на ЦСКА и бе сред водещите центрове в Суперлигата. 198-сантиметровият състезатели има 5 титли и 3 купи на България със "синия" екип. Има и три бронзови медала с националния отбор - от световното първенство през 2006 г., от Световната купа (2007) и от европейското първенство за 2009 г. Цветанов е второто ново попълнение след Владислав Иванов, който също се завръща в "Левски". Христо ще заеме мястото на Теодор Богданов, който бе в състава през последните три сезона. Благодарим на Теодор и му пожелаваме успех в следващия клуб!

"В лицето на Христо ще имаме състезател, който е усетил и изживял много във волейбол. Той е имал възможността да играе на високо ниво много години и все още продължава да е сред водещите играчи на своя пост в българското първенство. За мен той е емблематичен играч като цяло за българския волейбол и не на последно място личност, която трябва да бъде пример за всички млади състезатели", коментира старши треньорът Жеков. Той е уверен, че и другото ново попълнение Владислав Иванов ще допринесе за доброто представяне на отбора.

"Безспорно е един от най-добрите играчи у нас и вярвам, че ще донесе стабилност и класа. Владислав и Христо са състезатели, които могат да бъдат катализатор за израстването и усъвършенстването на младите ни играчи", добави Жеков, който е бивш съотборник на Иванов и Цветанов в "Левски" и националния.

Селекцията за новия сезон продължава и в рамките на седмица може да има още попълнения. 

Покажи всички публикации