Подрастващи

„Левски София” – клуб №1 в работата с подрастващи

Изграждането на структура и отбори с доминиращо присъствие във всяка една възрастова гарнитура е целта, към която клубът се придържа стриктно в работата си. През последните две години „Левски София” е на първо място по спечели медали в детско-юношеския волейбол. Отличието почти сигурно щеше да факт и за сезон 2019/2020 г., но заради пандемията бе решено да не се играят финалите за прекадети и кадети. Двама ни отбора завършиха като номер 1 в редовния сезон без нито една загуба.

Така „Левски София” приключи толкова трудната и необичайна година с титла за юношите до 19 г. и бронзови медали на държавния шампионат за момчета до 13 г.

Преди 5 г. клубът на практика остана без школа за подрастващи, а всички състезатели се разпръснаха из България. С идването на стратегическия партньор Garitage park бе даден старт и на стратегията за превръщането на „Левски София” в клуб номер 1 в детско-юношеския волейбол. За целта бяха привлечени млади и успешни треньори, а за главен треньор бе назначен доказаният италиански специалист Андреа Буратини. Той има спечелени над 20 титли в различни възрастови групи на Ботуша.

От лятото на 2020 г. „Левски София” развива и женско направление с две групи – прекадетки и кадетки.

В края на календарната година всички гарнитури ще се съберат в новата спортна зала „Левски София”, която ще предлага възможност за ползване на три игрища едновременно. От началото на септември функционира и спортният център на клуба – Sports center Garitage, в който състезателите от всички гарнитури (от прекадети нагоре) провеждат кондиционна подготовка и възстановяване.

1. Основни цели пред треньорите на подрастващите:

-          Изграждане на технически и тактически умения

-          Изграждане на лидерски качества и създаване на чувство за идентичност с клуба

-          Акцент върху работата в екип и морално-волевите качества

-          Възпитаване на духовни ценности и чисто човешки качества у състезателите

-          Следене за представянето в училище и изкарването на високи оценки

 

2Придобивки:

-          Състезателите в различните гарнитури на „Левски София” не плащат месечни такси за участието в тренировките и първенствата. Всяко едно дете получава напълно безплатно тренировъчни комплекти, чорапи, раница, 2 броя официални екипи и анцуг (за участниците в целогодишни първенства).

-          Всяка гарнитури има на разположение минимум 20 броя официални топки Mikasa, колички, пособия за упражнения (балансьори, Bosu, ластици, конуси, препятствия), рингове за разпределители, скринове за атака и др.)

 

3. Турнири и международни участия

Участието в максимален брой мачове е приоритет за клуба по отношения на всяка гарнитури. Традиционно вече клубът организира есенни тунрири в три възрастови групи под египата на Столична община. Наши отбори пък са участвали два пъти на международни турнири в Русия, а преди 2 години имахме и представител на ежегодната надпревара за подрастващи в Модена, Италия.