Новини

Прекратиха окончателно шампионата при мъжете

Първенството в Суперлигата за мъже беше прекратено официално днес. Новият управителен съвет стигна до безпрецедентното решение след заседание, проведено онлайн. Президентът на федерацията Любо Ганев разкри, че основната дискусия е била дали да бъде обявен шампион или просто да се направи подредба на отборите спрямо класирането от изиграните мачове в редовния сезон. В крайна сметка обаче с 11 на 4 гласа е решено "Нефтохимик 2010" да получи титлата, на второ място е "Хебър", а бронзовите медали са за "Добруджа 07".

"Реално избрахме с колегите по-малката злина. Здравето на състезатели, служебни лица и фенове няма алтернатива. Съобразихме се с мнението на клубовете. Много е трудно да се реши подобен казус, от който печеливши няма. Можем само да се надяваме, че стартът на работата на Управителния съвет е повече от труден, но добрите неща предстоят. Аз винаги съм бил оптимист", каза новият шеф на БФВ.

"Левски София" ще заеме 7-ото място крайното класиране. Преди "сините" са още "Монтана", "Марек Юнион Ивкони" и "Пирин".

„Взехме решение шампионатът при подрастващите да бъде продължен, независимо кога, дори и да е септември-октомври. От следващия сезон, ако трябва да е по-сбит шампионатът", добави Ганев.

Покажи всички публикации