Новини

Жалко, момчетата загубиха финала

Националният отбор за юноши до 19 години не успя на този етап да изпълни голямата си мечта, която сподели с хиляди българи. Момчетата на Мартин Стоев бяха надиграни с 0:3 (20:25, 19:25, 19:25) във финала с Полша и останаха световни вицешампиони.

Отборът ни не бе толкова свеж след двете тежки петгеймови битки с Италия и Русия. Но въпреки, че съперникът водеше и в трите части с комфортен резултат нашите опитаха до последно да се върнат. Особено в последния гейм, когато в един момент преднината на Полша бе 6 точки, но я намалиха до две. Попуснати възможности при контра атака обаче не им позволиха да поставят под напрежение бронзовият медалисит от последното европейско.

Среброто е страхотно постижение за този наистина талантлив и перспективен отбор. По пътя си към финала България отстрани еврошампиона Италия и един от основните фаворити - Русия.

В националния отбор на тази възраст попаднаха цели шестима играчи на "Левски София" - Александър Николов, Стоил Палев, Владимир Гърков, Лазар Бучков, Венислав Антов и Георги Митов. Помощник на Стоев пък е главният треньор на школата ни Андреа Буратини, а статистик - нашият Милен Богданов.

Ето и всички момчетата според състезателните им номера, които ни накараха да се гордеем:

1. Борислав Николов

2. Борис Начев

3. Лазар Бучков

4. Ерик Стоев

5. Иван Тасев

6. Венислав Антов

9. Владимир Гърков

10. Стоил Палев

11. Александър Николов

12. Георги Татаров

14. Георги Митов

15. Виктор Бодуров

 

Покажи всички публикации