Новини

Левски отпадна за купата на България

  Мъжкият ни отбор бе елиминиран в 3-ия кръг на турнира за купата на България. Воденият от Андрей Жеков тим отстъпи с 1:3 (19:25, 25:23, 13:25, 22:25) при гостуването на "Монтана".
Поради технически пролем с покрива на основната зала на домакините мачът се игра в старото им съоръжение. В него нашият отбор очевидно не успя да се адаптира, което обаче не трябва да бъде оправдание. "Левски София" имаше добри възможности, но допусна серии от по 4, 5 и дори 6 поредни точки, което се оказа решаващо. Основната разлика дойде от изпълнението на сервис, където "Монтана" постигна 9 аса при 12 грешки. Нашите момчета сгрешиха 11 начални удара и записаха едва 2 директни точки на този елемент.
Най-резултатен за гостите бе капитанът Боян Йорданов, който завърши с 16 т. Гордан Люцканов и Александър Николов направиха по 10.
Двата отбора се срещнаха в петък в мач от Суперлигата, като тогава "Левски София" показа доста по-стойностна игра и спечели с 3:1.
Следващият мач на мъжкия отбор е още в петък срещу вечния съперник ЦСКА. Сблъсъкът е от 18.30 ч и с него ще бъде открита официално новата спортна зала "Левски София".
Покажи всички публикации