Новини

Левски преплува Дунав, 16-годишен блесна за успеха с 3:2

Мъжкият ни отбор се класира за Winbet полуфиналите на Суперлигата. Момчетата на Андрей Жеков измъкнаха с 3:2 (23:25, 22:25, 25:21, 26:24, 15:12) гостуването на "Дунав", след като изоставаха с 0:2 гейма. Втората среща от серията продължи близо 2 часа и 20 минути, а за пълния обрат помогнаха младоците в тима. Страхотно включване направи 16-годишният Венислав Антов, който направи 14 точки за 2 гейма и половина и стана най-резултатен за "сините". В четвъртата и петата част в състава бяха още Александър Николов, Самуил Вълчинов и Николай Захариев.
Нашият тим поведе от началото на мача, но постепенно домакините подобриха значително играта си и сервисът им ни създаде затруднения. В жокер за старши треньора Данаил Милушев се превърна резервата Алекс Николов, който замени топреализатора Дейвид Кръстев на поста диагонал. Той завърши със 17 точки при близо 60% в атака. "Левски София" обаче не се предаде и смените на Жеков дадоха нужния резултат. Гордан Люцканов, който игра в първите три части, завърши с 13 т. Вълчинов и Николов се отчетоха съответно с 11 и с 10. Захариев пък добави 6, след като зае мястото на Христо Цветанов.
Така с резултат от 2:0 победи в серията "Левски София" си осигури за първи път в последните 6 години участие в полуфиналите. Там наш съперник ще бъде шампионът "Нефтохимик 2010", който отстрани също с 2:0 "Добруджа".
Първата среща е на 1 април от 18.30 ч в
Спортна зала "Левски София".
  Вторият мач е на 5-и в Бургас, а ако се стигне до решителен трети двубой, отново ние ще бъдем домакини.
Браво на момчетата и треньорите!
Покажи всички публикации