Новини

Откриха новата база на Левски, всички приходи отиват за клуба

Вече официално е открита новата база на клуба ни Sports Center Garitage.
Стартът бе даден със стилна церемония, на която присъстваха десетки представители на медиите, партньори и приятели на домакините.
Шесткратният участник на олимпийски игри - легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев, дори направи кратко изпълнение на коронния си уред халките.
На събитието присъстваха още президентите на "Левски София" Владимир Николов и Давид Давидов - управляващ партньор на Garitage Park, основателят и управляващ партньор на Garitage Investment Management и председател на Национална волейболна лига Атанас Гаров. Президентът на федерацията по волейбол Любо Ганев също уважи събитието, както и мъжкият ни тим, начело със старши треньора Андрей Жеков.
"Знаем откъде сме тръгнали преди 4 години и какво си казахме тогава - че искаме да изградим най-добрата база с най-добрите условия за развитие на волейбол в България. А ето, че амбициите ни вече надхвърлиха и границите на България - дори в голяма част от Европа трудно може да имаме реална конкуренция що се отнася до условия. На път сме да постигнем тази своя амбиция до няколко месеца, когато ще открием и спортна зала "Левски София". Изграждането на Sports Center Garitage е инвестиция не само за нуждите на волейболен клуб "Левски", стремежът ни е да помагаме и на волейбола като цяло - неслучайно всички национални гарнитури вече тренираха в спортния център и се убедиха в условията на световно ниво. От друга страна центърът ще е със стратегическо значение и за волейболен клуб "Левски", тъй като печалбата от експлоатацията му ще подпомага издръжката и развитието на клуба", обяви Давид Давидов.
"Отварянето на този център е първа стъпка от сбъдната мечта. А именно - заедно със спортната зала, цялата тази спортна база да позволи на клуба ни да се нареди сред водещите в Европа. През годините съм имал възможност да играя в доста добри клубове и когато залата бъде готова, това, което ще има „Левски“ със сигурност е по-добро отбазите на отбори като Тренто, Пиаченца, Лубе и много други. Казвам го с убеденост, защото съм бил там и съм видял. Интересно е и мнението на Силвано Пранди, който беше изключително впечатлен от видяното. Каза, че подобно нещо е виждал само във футболните Ювентус и Милан. Това ни кара да се чувстваме горди. За мен като човек, който се занимава основно със спортно-техническата част, наличието на това прекрасно съоръжение е много важно. Тук има и една от най-добрите физиотерапии в България, както и плувен басейн, с което затваряме цикъла за физически тренировки и възстановяване. Нещо, което всеки специалист, независимо по какъв спорт, може да оцени. За да бъде пълна картинката, се надявам скоро да се видим и на откриването на залата, която ще направи щастието пълно", добавия другият председател на клуба Владимир Николов.
Атанас Гаров пък подчерта, че инвестирането в база на световно ниво е пътят към изграждането на елитни атлети, но и е чудесна възможност за развитие на масовия спорт.
"Радостни сме да подпомагаме спорта и да виждаме реализирани важни проекти. За Garitage Investment Management проектът "Левски" е дългосрочен ангажимент. Предстои доизграждането и на модерна спортна зала, където клубът ще тренира и играе своите домакински мачове. . Успоредно с това се стремим да развиваме и масов спорт. Правим проекти, които да имат възможно най-широка обществена полезност. А на спортната база на волейболен клуб "Левски" ще могат да се подготвят и професионални спортисти, ще имат възможност да я използват и любители, наслаждавайки се на условия като за професионалисти", каза Гаров.
След официалната част Владимир Николов повдигна великия гимнастик Йовчев към халките и той направи кратка демонстрация. Любо Ганев също бе подтикнат да направи едно съчетание, но той отклони поканата с чувство за хумор. Единствената ни олимпийска шампионка в плуването Таня Богомилова отправи видео поздрав към екипа, изградил уникалното съоръжение. Пробни тренировки в него вече направиха още олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова и рекордьорът по титли в Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев. Те заедно с Йовчев получиха едногодишни абонаменти за спортния център.
Благодарности към всички, замесени в изграждането на тази страхотна база! Надяваме се много хора да оценят нейните качествата и да се срещаме там, както и в бъдещата ни волейболна зала!
Покажи всички публикации