Новини

Владислав Иванов ще спасява в Левски и през новия сезон

Вече сме почти готови със селекцията на мъжкия отбор за новия сезон в Суперлигата. След успешното представяне през годината, довело до спечелването на бронзовите медали, се надяваме да надградим и постигнем нещо повече. В следващите десетина дни ще ви представим състезателите, на които ще разчитаме.

Първото и ключово попълнение е Владислав Иванов, който продължи договора си с „Левски София”. Опитният състезател бе сред най-добрите на поста либеро за изминалия сезон. Иванов е посрещнал общо 326 сервиса при 54% ефективност, отделно има 198 спасени топки в защита.

В момента юношата на „Левски” е в националния отбор, където също се очаква да има важна роля в мачовете от VNL и европейското първенство.

Иванов даде и първото си интервю след подновяването на договора за официалния сайт на „Левски София”.

- Радостни сме, че ще играеш за „Левски София” и през новия сезон. Какво те накара да останеш в клуба?

- Исках да играя за „Левски”, това е истината. Но мога да посоча и две конкретни причини - на първо място е базата на клуба и условията за подготовка. Второто важно нещо е, че най-вероятно ще се запази ядрото на отбора. Вярвам, че можем да постигнем повече през изминалия сезон.

- Доволен ли си от сезона, който направихме?

- Да, с оглед на ситуацията, но остана и една горчилка. Мисля, че отборът имаше потенциал и сили да играе финал. От друга страна си давам сметка, че това е нов състав, не бяхме сработени в началото.

- Какво трябва да прибавим още, за да се борим за титлата?

- Голяма загуба за нас е, че губим състезателя Христо Цветанов, който прекрати кариерата си и стана помощник треньор. Надявам се ръководството на клуба да намери достоен негов заместник. Ако надградим състава, имаме шансове да играем финал.

- Ти се завърна в „Левски” след доста години. Как се чувстваш тук?

- Със сигурност много добре, на място, така да се каже. Хората, с които работя, ми допадат. Адмирирам и желанието на ръководството да налага състезатели от школата и това вече дава резултати.

- В момента си в националния отбор, дори си най-опитният там. Какво си пожелаваш за предстоящия сезон?

- На първо място да бъдем здрави. Сега атмосферата е доста по-различна спрямо последните години. Има наистина талантливи млади играчи, както и по-опитни. Надявам се заедно да постигнем нещо значимо.

Покажи всички публикации