Новини

Алекс Николов донесе страхотни емоции на българи в Чикаго

Страхотни емоции на част от българите в Чикаго донесе рожбата на школата на "Левски София" Алекс Николов.

Малка, но гласовита агитка подкрепи нашето момче, което записа 13 точки за университета си "Лонг Бийч" при победата с 3:0 над местния "Лойола" в мач от колежанското първенство.

В агитката бе и генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков, който остана впечатлен от нивото на на Алекс.

За запомнящото се изживяване в залата във Ветровития град ни разказа Боян Петев.

"Имахме готовност над 200 човека да подкрепим Алекс. За съжаление, за влизане в залата се изискваше документ за ваксинация за всички над 5 г. и това ограничи много от българските семейства да доведат децата си, които нямат ваксина.

Затова вместо 200 човека бяхме 20-ина. Надяваме се обаче за следващото гостуване да сме повече.

Сред нас бе и генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков, който прие поканата ни да подкрепи Алекс. Той бе много приятно изненадан от високото му ниво", сподели Петев.

Той е един от създателите на Bulgarian Volleyball Academy. Заедно със Симеон Младенов и Стоян Славов през октомври 2019-а те стартират проекта първоначално като подготвителна школа за начинаещи деца от българската общност в района на Чикаго.

Постепенно академията се разраства. През март 2021 г. е регистрирана като клуб в местната волейболна федерация Great Lakes Region, както и в националната USAV. 

През настоящия сезон 2021/2022 Bulgarian Volleyball Academy има 5 отбора в различни възрасти - момичета до 10, 12 и 15 г., и момчета до 12 и 16 г. Всички те са изградени само от деца, чиито един или двама родители са българи.
Покажи всички публикации