Новини

Георги Сеганов: Мачовете срещу „Левски“ бяха специални за мен

Един от големите таланти на ЦСКА Георги Сеганов стана едва третият български разпределител след Николай Иванов и Андрей Жеков с титулярно място в италианската Суперлига. Роденият в Разлог състезател премина в „Сора“, след като миналото лято бе основен разпределител на националния ни отбор. Сеганов продължава да следи българското първенство и се съгласи да коментира предстоящото дерби между „Левски София“ и ЦСКА за официалната страница на „сините“ във фейсбук.

Георги, как се чувстваш в Италия? Успя ли вече да се адаптираш?
Добре се чувствам, животът в нашия град е спокоен и това ми харесва.Изискванията към състезателите в отбора са високи и това ми помага да израствам.Надявам се да се представям добре във всички срещи.

Следиш ли българското първенство?
Разбира се, но най-вече се интересувам от това какво се случва в ЦСКА. Поддържам връзка с момчетата от отбора и мога да кажа, че съм добре информирам. Разбирам, че нещата са се подобрили във всеки един аспект и това може само да ме радва.

Предстои мач срещу „Левски София“ в „Арена Армеец“ и се очаква да има много хора. Съжаляваш ли малко, че няма да участваш в подобна среща?
Чак да съжалявам – не, но бих се радвал да съм част от едно такова шоу.

Какво означаваха за теб мачовете срещу „Левски“?
За мен това винаги е бил специален двубой. През седмицата преди мача тренирахме с приповдигнато настроение, защото знаехме, че всички ще гледат дербито. България се дели на „сини“ и „червени“ и резултатът винаги има значение.

Помниш ли първото си участие във вечното дерби?
Спомням си мачовете при юношите, имаше много закачки.

Какво очакваш от дербито на 22 февруари и ще успееш ли да го гледаш по телевизията?
Очаквам да се получи едно хубаво шоу. Дано „Арена Армеец“ се напълни и наистина да стане мач със страхотна атмосфера. Ако имам възможност, задължително ще го гледам.

Каква е прогнозата ти за изхода на срещата?
Мисля, че ЦСКА е по-добрият и по-опитният отбор. Така че – 3:1 за ЦСКА

Покажи всички публикации