Новини

Левски - ЦСКА и в турнира за звезди на бъдещето до 14 години в зала Левски София

 

Волейболен клуб "Левски София" продължава мисията си за развитието на младите звезди на българския волейбол с второто издание на турнира за таланти до 14 г.

След като вече превърна международния турнир в по-голямата възрастова група в едно от най-желаните състезания за отбори от най-добрите волейболни нации в Европа, "синият" клуб организира и второто издание за по-малките волейболисти в България - "А1 Звезди на бъдещето до 14 г.". Турнир, превръщащ се в началото на мечтата за утрешните волейболни звезди на България.

А второто издание ще е повече от интригуващо. След като мъжките отбори на "Левски" и ЦСКА стигнаха до мечтан финал в българското първенство, интригуващи мачове между "сини" и "червени" ще има и на "А1 Звезди на бъдещето до 14 г.".

Турнирът през 2024 г. ще се проведе от 10 до 12 май в спортна зала "Левски София". Участват по 6 отбора при момчетата и при момичетата. Играят всеки срещу всеки за определяне на шампиона.

Участниците при момчетата са "Левски София", ЦСКА, "Славия", "Люлин", "Берое" (Стара Загора) и "Изгрев" (Ябланица).

Участниците при момичетата са "Левски София", ЦСКА, ЦПВК, ВАСК, "Марица" (Пловдив) и "Миньор" (Перник).

Турнирът в зала "Левски София" ще е и генерална репетиция за потвърдените отбори преди старта на турнирите от държавните първенства за момчета и момичета, родени през и след 2011 г.

"През 2023 г. създадохме и турнира за таланти до 14 г., чрез който да дадем възможност на мечтаещите чрез волейбола още от най-ранна възраст да имат повече възможности да играят и израстват заедно, при това в състезание, организирано по най-високите стандарти и в най-добрите условия.

Мисия на волейболен клуб "Левски София" е да работи за бъдещето на българския волейбол, стремим се да създадем и най-добрата волейболна школа в Европа.

Децата са наш основен приоритет. Не само трениращите в нашия клуб. Българските деца са обща отговорност за всички нас и с огромно удоволствие създаваме нови възможности за всички тях.

В европейските страни с традиционно най-силни волейболни школи не спират да говорят с добро и да споделят позитивните емоции след трите издания на международния турнир в София непосредствено преди Коледа.

След Великден тази година продължаваме и другата ни прекрасна инициатива - българският турнир на световно ниво за по-малките волейболисти.

Своеобразен волейболен Великден за мечтаещите волейболни таланти, които да получават още по-голямо вдъхновение по пътя си към върховете на българския, европейския и световния волейбол", заяви Атанас Гаров, основател и управляващ партньор на Garitage Park и основен организатор на "А1 Звезди на бъдещето до 14 г.".

Турнирът ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол.

Покажи всички публикации