Новини

Левски на победа от финал в първенството

 

Мъжкият ни тим спечели третата полуфинална среща от efbet Супер Волей срещу шампиона „Нетохимик”.

В зала „Левски София” волейболистите на старши треньора Николай Желязков показаха добра игра и се наложиха с 3:1 (27:25, 22:25, 25:18, 25:20), за да поведат с 2:1 в серията. В нея се играе до 3 успеха от 5 мача.

„Сините” изгубиха с 1:3 първото си домакинството от плейофа, но след това се пребориха за 3:2 в Бургас. Така те са на победа от финал в първенството.

В събота е четвъртата част от битката, а тимът ни гостува в Бургас. При нужда от пета среща за решаване на спорта тя ще се проведе отново в нашата зала на 16 април.

Първата част тръгна равностойно, а след 8:8 гостите дръпнаха до 11:8. На сервис застана Венислав Антов и „сините” стигнаха до обрат до 15:11.

Бургазлии обаче се върнаха в резултата и геймът се завърза, но нашите момчета успяха на го отскубнат и да поведат с 1:0.

Втората част вървеше без големи амплитуди в резултата, но в края гостите дръпнаха и изравниха.

Третата вървеше равностойно до 10 на 10. След това „сините” направиха разлика от 5 точки. В края след спасяване, забивка и пускане на разпределителя Симеон Николов тимът ни дръпна още и приключи категорично гейма и поведе с 2:1.

Четвъртата и оказала се заключителна част премина по почти същия сценарий. Тимът ни не успя при първите 2 мачбола, но с третия сложи край на срещата, за да поведе в полуфиналната серия с 2:1.

Вени Антов бе най-резултатен с 19 точки (3 аса, 2 блока). Включилият се силно като резерва Александър Къндев завърши с 13 (1 ас), а 12 добави Майкон Морейра, като 4 бяха от блок.

Мони Николов ознаменува чудесното си представяне с впечатляващите за разпределител 11 точки (1 ас, 1 блок). При блокадите номер 1 отново бе капитанът Светослав Гоцев с 5 от 7 точки.

Статистика от мача може да видите тук.

Покажи всички публикации