Новини

Симеон Николов: Оттук нататък в националния трябва само да надграждаме

 

Благодаря на федерацията и на треньорския щаб. В тази квалификация срещу Сърбия ни беше най-трудно, но това ни помогна да покажем още по-добри игри. Мотивира ни да си вземем победата срещу Гърция в последния ден и да се класираме на Евроволей 2022. Оттук нататък трябва само да надграждаме.

Това заяви на пресконференция по повод балщанската титла, спечелена от националния отбор до 18 г., разпределителят Симеон Николов.

В нашата зала "Левски София" той и още 4 "сини" момчета - Кристиан Титрийски, Александър Къндев, Костадин Козелов и Константин Чипев бяха част от състава на селекционера Виктор Карагьозов, а специалистът от нашата школа - Добромир Лазаров, бе помощник-треньор в щаба му.

С първото място България си гарантира и квота за европейското в Грузия през юли.

"Поздравления към момчетата не само за играта, но и за жаждата за победа, имаше борба за всяка топка. Това искам от всички. Само така се израсва и показваш, че даваш всичко от себе.
Само по този начин феновете стават признателни, защото виждат, че се раздаваш.

Нека и по-големите да вземат пример и да играят сърцато. Имаме общо десет национални отбора тази година – за мъже, жени и подрастващи.

За наша голяма радост още на първото състезание – евроквалификацията за юноши до 18 години, момчетата показаха, че не случайно са заели добро място на предишното европейско първенство.

Аз ще бъда при тях да ги подкрепям по време на целия шампионат в Грузия. Искам да пожелая успех и на всички останали национални селекции, защото ние като федерация си поставяме високи цели", заяви на пресконференцията президентът на федерацията Любо Ганев.

"Щастливи сме от успеха в европейската квалификация. Това е талантливо поколение, което трябва да се реализира и да бере плодовете на своя труд.

Момчетата успяха по категоричен начин да извоюват правото да участват на европейското първенство в Грузия през юли, което е атестат за добре свършена работа както от страна на БФВ, така и от наша страна.

Създават се три генерации с бъдеще – нашият отбор, както и водените от Найден Найденов и Мартин Стоев селекции.

Нашият тим впечатлява с качествени момчета, които, дай Боже, един ден да бъдат гръбнакът на мъжкия национален отбор.

Купите и медалите са хубаво нещо, но ако ние не допринесем тези играчи да продължат нагоре и да се развиват, не сме си свършили работата.

Имаме няколко много качествени момчета, които с правилна работа и методика биха стигнали до европейските клубове и до мъжкия национален отбор", сподели Виктор Караьозов.

Покажи всички публикации