Новини

Левски шампион при юношите за 5-а година поред

 

За 5-а година поред представителят на нашия клуб при юношите до 20 години спечели титлата от държавното първенство.

Във финала на заключителния за сезона турнир, който се проведе в Пазарджик, момчетата на треньора Христо Цветанов наложиха волята си над домакините от "Хебър" с 3:1 (25:23, 25:20, 23:25, 25:12).

В решителния за златото сблъсък Цветанов води тима, след като в предишните 4 двубоя функциите му пое Андреа Буратини, тъй като той е ангажиран като помощник-треньор в мъжкия национален отбор на България.

Спечелването на 5-а титла поред при юношите може да се тълкува като успешно изпълнение на основната мисия на нашия клуб.

А тя е поетапно изграждането на състезатели в различните възрастови групи, чието развитие да доведе до влизането им в мъжкия отбор.

И да има леки лъкатушения при по-малките при достигането им в най-горната възраст при подрастващите те освен нужните спортно-технически качества имат и манталитета за печелене на титли.

Иначе днес "сините" поведоха от самото начало на финала в зала „Васил Левски", но "Хебър" успя да изравни за 19:19. Във финалната част отборът ни успя да вземе своето и да поведе с 1:0 гейма.

Във втория след равен старт левскарите дръпнаха солидно и в крайна сметка с 25:20 се приближиха на един гейм от златото. Той обаче не бе следващият.

В третата част домакините имаха аванс през повечето време, за да се стигне до 23:23. "Хебър" обаче успя да доведе нещата до успешен край с 25:23.

"Сините" реагираха адекватно и взеха поправителния повече от категорично с 25:12 и ликуваха заслужено.

Покажи всички публикации