Новини

Левски двоен шампион на А1 Звезди на бъдещето до 14 години

 

Голям обрат от 13:21 срещу „Марица“ за титлата при момичетата, победа в директния мач срещу „Изгрев“ за успеха при момчетата. Светослав Гоцев награди талантите

„Левски“ триумфира с шампионските купи и при момичетата във второто издание на волейболния турнир "А1 Звезди на бъдещето до 14 г." след истинска драма във финалния ден в спортна зала „Левски София“.

В заключителния пети кръг при момичетата “Левски“ и „Марица“ излязоха в директен сблъсък за върха. От него зависеше и точното подреждане в топ 3. Но победата значеше първо място.

Шестте отбора в турнира играят всеки срещу всеки - по пет мача от три гейма. „Левски“ поведе на „Марица“ с 1:0 и водеше 13:6 точки във втория, но „жълто-сините“ обърнаха и изравниха. Стигна се до решителен гейм. В него „Марица“ водеше с 21:13. Момичетата от „Левски“ обаче направиха феноменален обрат, спечелиха гейма с 26:24, мача с 2:1, а така и турнира.

Преди това „Левски“ би ЦПВК 3:0, „Марица“ се наложи над ЦСКА с 2:1, а ВАСК записа победи над „Миньор“ (Перник) с 2:1 и над ЦСКА с 3:0. „Миньор“ победи ЦПВК с 2:1.

В крайното класиране „Левски“ спечели с 4 победи от 5 мача и 12 точки. ВАСК завърши на второ място с 4 победи и 10 точки. „Марица“ остана на трета позиция с 10 точки (3 победи). „Миньор“ също записа 3 успеха, но със 7 точки завърши четвърти. ЦПВК е пети, а ЦСКА на шесто място.

При момчетата „Левски“ спечели с 2:1 гейма превърналия се в директен мач за първото място срещу „Изгрев“ (Ябланица), за да завоюва впоследствие шампионската купа. В последния ден „сините“ се наложиха и над „Славия“ с 3:0. „Изгрев“ победи чисто „Люлин“. ЦСКА спечели два пъти по 3:0 над „Славия“ и „Берое“. „Люлин“ също надви старозагорци с 3:0.

„Левски“ е първи с 13 точки след 5 победи от 5 мача. „Изгрев“ завърши втори с 12 точки, като отстъпи само пред „сините“. ЦСКА зае третото място с 8 т. (3 победи). В класирането следват „Люлин“, „Славия“ и „Берое“.

По традиция всички участващи отбори получиха медали, бяха определени идеалните отбори при момичетата и при момчетата с избиране на най-добре представилият се състезател от всеки отбор и MVP при момичетата и при момчетата.

Звездите на бъдещето бяха наградени лично от Светослав Гоцев, капитан на мъжкия отбор на „Левски“, който триумфира с шампионската титла на България.

Турнирът се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол.

Покажи всички публикации