Новини

България стигна полуфинал на европейското до 20 години

 

Националите на България до 20 г. се класираха за 1/2-финалите на европейското първенство в Италия след четвърта поредна победа в групата.

Воденият от селекционера Мартин Стоев тим спечели срещу Гърция с 3:0 (25:17, 25:21, 29:27) във Васто. Това бе първи чист успех за нашите.

Те завършват на второ място в групата след белгийците, от които паднаха в стартовия мач от шампионата. След това биха Финландия (3:2), Португалия (3:1) и Чехия (3:1), преди да се справят с гърците и да влязат в топ 4.

От другата група напред продължават Полша и Италия, като съперникът ни на 1/2-финала ще стане ясен тази вечер, когато завърши срещата между двата отбора.

Срещу Гърция българските волейболисти диктуваха събитията почти през цялото време. В края на третата част противникът вкара нашите в трудна ситуация, но те показаха характер и наложиха волята си за крайното 3:0.

С най-голям актив за България в двубоя бе диагоналът Венислав Антов с 15 точки. Капитанът Александър Николов добави още 10 точки за успеха.

Още 5 момчета от школата на "Левски София" играха в мача с гърците - Стоил Палев, Лазар Бучков, Владимир Гърков, Симеон Николов и Георги Митов.

Полуфиналите са в събота.

Покажи всички публикации