Новини

Младите национали на победа от топ 4 в Европа

 

Водените от селекционера Мартин Стоев национали на България до 20 г. спечелиха с 3:1 (15:25, 25:20, 25:18, 25:23) срещу Чехия четвъртия си мач от груповата фаза на европейското първенство в Италия.

Успехът бе много важен, защото бе срещу пряк съперник за едно от първите 2 места в крайното класиране, които пращат на 1/2-финал. Победа срещу Гърция утре ще вкара националите в топ 4 на Стария континент.

След трудния старт на двубоя с Чехия с голямо изоставане в първия гейм, който бе загубен, момчетата на Стоев диктуваха събитията на игрището и стигнаха до крайното 3:1.

Преди това те победиха със същия резултат Португалия, пречупиха 3:2 Финландия и загубиха с 0:3 от Белгия в първия двубой от шампионата.

Най-много точки за успеха срещу чехите записаха капитанът на България Александър Николов и Венислав Антов - по 15.

В двубоя приноса си за победата дадоха още 5-има юноши на "Левски София" - Стоил Палев, Лазар Бучков, Владимир Гърков, Симеон Николов и либерото Георги Митов.

Без последния всички играят за нашия клуб, което важи и за Антов. Алекс Николов направи това лято сериозен трансфер в шампиона на Италия "Кучине Лубе" (Чивитанова).

Срещу Чехия Бучков се отчете с 9 т. Разпределителите Палев и Николов записаха по 2, а Гърков - 1.

В щаба на Мартин Стоев е главният треньор в школата на "Левски София" Андреа Буратини.

Покажи всички публикации