Новини

„Левски” изскубна с 3:0 вечното дерби срещу ЦСКА за блестящ финал на годината

 

Мъжкият ни тим завърши блестящо 2023 г., през която бе спечелена историческа за клуба ни първа суперкупа на България.

Във вечното дерби от 11-ия кръг на efbet Супер Волей момчетата на старши треньора Николай Желязков изскубнаха победата срещу ЦСКА – 3:0 (25:22, 33:31, 29:27).

Така след първия дял от редовния сезон на първенството „сините” заемат втората позиция с 8 успеха, 3 загуби и 25 точки. Първи ще зимува „Дея спорт” с 10 победи и 1 поражение и 29 т. Третият „Монтана” има същата като нашата статистика, но е с 22 т. ЦСКА остана на четвъртата позиция (7/4, 20 т.)

Ентусиазирани „сини” фенове напълниха голяма част от трибуните на зала „Левски София” и създадоха страхотна атмосфера за мача, заради което след чудесния му край получиха специалните благодарности от капитана Владислав Иванов.

По споразумение между клубовете от няколко години вечните дербита се провеждат без фенове на гостуващия тим.

Нашите момчета имаха преднина в резултата през цялата първа част, като тя достигна до 4 точки.

Съперникът обаче успяваше да се доближи и изравни, като за последно това стана за 21:21. Последваха добри сервиси на аржентинеца Алехандро Торо, точково влизане на Александър Къндев като резерва и спечелване на гейма.

Втората част, която се получи маратонска, вървеше много равностойно. „Червените” първи стигнаха до геймобл, а после имаха и още 3, но „сините” наложиха волята си за сладко 33:31. Владимир Гърков (2) и Кристиан Титрийски се погрижиха за победната серия от 3 т.

В третия гейм ЦСКА взе аванс още от началото и през повечето време водеше с между 2 и 4 точки. Левскарите обаче отново показаха, че не се предават и гонят съперника докрай. Усилията им донесоха равенство при 23:23. „Червените” отново първи имаха геймбол.

Момчетата ни обърнаха резултата и след 2 точки на Торо и сложилия точка на дербито блок на бразилеца Майкон Морейра хвърлиха в екстаз феновете по трибуните на зала „Левски София”. Сърцатият аржентинец бе избран за MVP на двубоя.

Торо го завърши с 11 точки. Най-резултатен бе 18-годишният диагонал Кристиан Титрийски с 15. С 13 се отчете Гърков.

Следващият мач за тима ни е на 9 януари. Тогава в зала „Левски София” гостува италианският „Монца” в първи четвъртфинал от турнира CEV Challenge Cup.

Покажи всички публикации